29.09.2010

Icoana făcatoare de minuni a Maicii Domnului “Umilenie” a fost adusă la Chişinău

În perioada 28 septembrie - 15 octombrie 2010, în incinta parohiei cu hramul “Acoperemântul Maicii Domnului” din Chișinău se va afla spre închinarea credincioșilor icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului "Umilenie" (adusă din Rusia, regiunea Breansk).


Creștinii care doresc să se închine acestei sfinte icoane sunt așteptați la următoarea adresă: mun. Chișinău, sect. Buiucani, str. Cornului nr. 8 (stația Grădinița, microbus nr. 174).
***
Icoana Maicii Domnului “Umilenie”, este o copie a icoanei la care se închina Sfântul Serafim de Sarov. Icoana are o istorie aparte. O femeie din s. Locoti, regiunea Breansk, a cumpărat un calendar expirat și l-a pus pe perete pentru a cinsti chipul Maicii Domnului de pe el. La scurt timp, anume la 2 noiembrie 1999, chipul Maicii Domnului a început să izvorască mir. Când a vrut să-l ia de pe perete, creștina a mai avut o surpriză.

“Dacă partea din față a calendarului era tipărită pe cea mai simplă hârtie, iar în spate era pur și simplu hârtie albă, când au scos imaginea de pe perete, au văzut că pe partea reversă a hârtiei, Maica Domnului și-a reprofilat chipul. Iată de ce această icoană este neobișnuită” - spune Iurie Şişcov, Rusia.

Icoana a căpătat două fețe identice și nimeni nu s-a încumetat să acopere una din ele. Sfințenia a făcut multe tămăduiri de cancer, iar femei care nu puteau naște, rugându-se înaintea Maicii Domnului, s-au vindecat și au născut copiii sănătoși.