13.09.2010

Manifestanţi americani au ars exemplare din Coran

Manifestanţi americani au ars exemplare din Coran


Doi lideri religioşi din Tennessee au ars sâmbătă, la nouă ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, exemplare din Coran într-o curte din localitatea Springfield, iar alţi manifestanţi au rupt pagini din cartea sfântă a musulmanilor, informeaza realitatea.net.

Pastorii Bob Old şi Danny Allen au avut motive diferite pentru a arde cartea sfântă a musulmanilor, niciunul legat de planurile de a construi o moschee şi un centru islamic în apropiere de Ground Zero.

"Ţine de credinţă, ţine de iubire, dar trebuie să ai cartea corectă în spate. Aceasta este o carte a urii, nu o carte a iubirii", a declarat Old în timp ce ţinerea Coranul în mână.

Cei doi lideri religioşi au spus că au ars cărţile pentru a apăra Constituţia Statelor Unite şi poporul american. Aceasta este o mişcare criticată de grupurile creştine, de politicieni şi chiar de unii membrii ai familiilor lor. Trei femei care au rude care luptă în străinătate au protestat în faţa casei lui Old, temându-se că arderea Coranului va determina musulmanii să se răzbune pe trupele americane.

Tot sâmbătă, un grup de creştini conservatori au rupt câteva pagini din Coran în faţa Casei Albe, pentru a protesta faţă de ceea ce au numit "şarada islamului". "Şarada că islamul este o religie paşnică trebuie să se încheie", a spus Randall Terry, un militant antiavort şi unul dintrei cei şase oameni care au participat la protest.

Câţiva turişti curioşi s-au oprit să privească, iar poliţia a notat numele participanţilor, dar nu a intervenit.



                                                                                                     http://www.libertatea.ro/